Het beste en meest doordachte CMS op de markt.

Wij bouwen websites meestal in Drupal. En dat is met reden. Volgens ons is Drupal het beste en meest doordachte content management systeem (CMS) op de markt.

2001 Lancering Drupal
46.000 Ontwikkelaars
42.600 Modules
561.880 Drupal websites

Drupal sinds 2001.

Drupal is een open source CMS geschreven in PHP. Het CMS bestaat al sinds 2001 en heeft in de loop der jaren een uitgebreide set aan basisfunctionaliteiten gekregen.

Daarbij kent Drupal een sterke architectuur. Dat maakt het mogelijk om snel uitgebreide en complexe websites te ontwikkelen. Maar door het sterke en uitgebreide rollen- en rechtensysteem en de mogelijkheden voor het inrichten van de workflow, blijft het een CMS dat gebruiksvriendelijk is.

Voor extra functionaliteiten kan gebruik worden gemaakt van duizenden gratis modules en plug-ins die zijn ontwikkeld binnen de community. Deze uitbreidingen zijn gratis beschikbaar. Alleen voor de implementatie en configuratie betaalt de klant. Dat scheelt bij de ontwikkeling in de kosten omdat er niet opnieuw geprogrammeerd hoeft te worden. Daarnaast blijft het ook goed mogelijk om in Drupal maatwerk te ontwikkelen.

Wil je een robuust systeem dat jaren meegaat, dan is Drupal the way to go.

Martijn Snapper

Head of front-end development bij Alserda

Favoriet bij de Nederlandse overheid.

Drupal is veilig, flexibel en gebruiksvriendelijk en wordt ondersteund door een actieve community van duizenden ontwikkelaars. Dat geeft zekerheid.

Veel bedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties maken gebruik van Drupal. Met name de Nederlandse overheid heeft Drupal omarmd. Zo zijn bijna alle websites van Nederlandse gemeenten ermee gebouwd, net als de websites van de Tweede Kamer, de IND, de Autoriteit Consument & Markt en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Dit maakt Drupal beter.

Natuurlijk, er zijn meer CMS’en op de markt. Toch kiezen wij met overtuiging voor Drupal. Omdat het een aantal grote voordelen kent.

Meertalig voor gebruiker en beheerder

Met Drupal is het eenvoudig om een site meertalig te maken. Niet alleen alleen de voorkant, maar ook aan de achterkant. Dat is voor de gebruiker en de beheerder wel zo makkelijk.

Voor alle gebruikers toegankelijk

Alle overheidssites moeten voldoen aan de WCAG-standaard, zodat de content toegankelijk is voor elke gebruiker. Alserda ontwikkelde een Drupal module die klanten helpt te voldoen aan deze standaard.

Veiligheid gewaarborgd

De Drupal-community heeft een zogenaamde advisory board. Deze board monitort de veiligheid van Drupal. Op die manier werkt Drupal actief aan de security van het CMS.

Eenvoudig te koppelen via API’s

Drupal is eenvoudig te koppelen aan andere systemen, sites en applicaties. Via API’s zijn CRM- en ERP-pakketten, payment providers en datamanagement applicaties met Drupal te verbinden.

Gebruiksvriendelijk voor elke beheerder

Drupal is gebruiksvriendelijk omdat het CMS op maat kan worden ingericht. Zo krijgt elke gebruiker de beschikking over de juiste rechten en rollen en instellingen voor het bewerken van content.

Opleiding en certificering.

Drupal is een open source CMS waarmee iedereen kan leren werken. Maar omdat iedereen het kan, hoe meet je dan de kwaliteit? Daarom stimuleren wij onze ontwikkelaars om Drupal-certificaten te halen. Want code schrijven kan iedereen. Maar code zonder ruis, effectief, schoon en gestructureerd, dat moet je kunnen bewijzen.

Drupal-certificaten

Via het certificatieprogramma van Acquia bekwamen de programmeurs van Alserda zich verder in het gebruik van Drupal. Het is een studieprogramma waarmee je als programmeur de vaardigheden en kennis van Drupal kan verbeteren en meten.Het programma bestaat uit vier examens.

Site Builder

Bij het examen site builder worden de vaardigheden en kennis van onder meer het gebruik van Drupal-functies, gebruikersbeheer, beveiliging en prestaties getoetst.

Developer

Bij het examen developer worden de vaardigheden en kennis van onder meer fundamentele web concepten, bouw van de site, front-end en back-end ontwikkeling getoetst.

Front-end specialist

Bij het examen front-end specialist worden onder meer de vaardigheden en kennis van het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van front-end oplossingen getoetst.

Back-end specialist

Bij het examen back-end specialist worden onder meer de vaardigheden en kennis van het ontwikkelen van code en het aanpassen en uitbreiden van modules getoetst.

“We zijn blij dat Alserda een betrouwbare partner voor ons is. Als het gaat om inzet van kwalitatief hoogwaardig personeel en als het gaat om meedenken in architectuurvraagstukken.” Corien Potkamp Teammanager Web en App services bij DICTU